ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εν όψει της λήξης του οικονομικού έτους 2022 και στο πλαίσιο της τήρησης των φορολογικών και διοικητικών υποχρεώσεων του ΕΛΚΕ, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α) Αιτήματα απευθείας ανάθεσης προμηθειών (προμήθεια εξοπλισμού, αναλωσίμων, συμμετοχή σε συνέδρια, δημοσιεύσεις, λοιπές υπηρεσίες κλπ.) θα γίνονται δεκτά έως Δευτέρα 14/11/2022.

Β) Έως Παρασκευή 02/12/2022 θα πρέπει να κατατεθούν στο πρωτόκολλο του ΕΛΚΕ:

    • Οι εντολές πληρωμής με τα αντίστοιχα τιμολόγια αγοράς και παροχής υπηρεσιών εσωτερικού και εξωτερικού συνοδευόμενα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (παραδοτέα, πρακτικό παραλαβής, έντυπο υλικό πραγματοποίησης δαπάνης, κλπ.)
    • Τιμολόγια που αφορούν τις Αποδόσεις Ενταλμάτων Προπληρωμής.
    • Τιμολόγια που έχουν εκδοθεί εντός του 2022 στα στοιχεία του ΕΛΚΕ και για τα οποία δεν υπάρχει διαθέσιμο ταμειακό υπόλοιπο, αλλά πρέπει να λογιστικοποιηθούν.

 

Γ) Μετά τις 02/12/2022 δεν θα εκδίδονται τιμολόγια στα στοιχεία του ΕΛΚΕ, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και έπειτα από συνεννόηση με τα αρμόδια Τμήματα (π.χ. λήξη φυσικού και οικονομικού αντικειμένου έργου).

Δ) Τιμολόγια που έχουν εκδοθεί στα στοιχεία του ΕΛΚΕ εντός του 2022 δεν δύναται να κατατεθούν στο πρωτόκολλο του ΕΛΚΕ το έτος 2023 ούτε να εκδοθούν τα αντίστοιχα εντάλματα για πληρωμή.

Ε) Έως Τρίτη 06/12/2022 θα πρέπει να σταλεί email στο Τμήμα Προμηθειών του ΕΛΚΕ για την ανάκληση ολόκληρης ή μέρους ανάθεσης προμήθειας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να αποδεσμευτούν τα ποσά που έχουν δεσμευτεί στον ετήσιο Προϋπολογισμό του 2022 και να είναι διαθέσιμα για τον ετήσιο Προϋπολογισμό του 2023.

Η τήρηση των ανωτέρω θα συντελέσει στην ορθή σύνταξη και κατάθεση του ετήσιου Προϋπολογισμού του 2023, ο οποίος θα πρέπει να κατατεθεί μέσω webrescom το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 14/12/2022.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η παραγγελία, η παραλαβή των ειδών και η ημερομηνία του Παραστατικού της προμήθειας δεν θα πρέπει να προηγούνται της ημερομηνίας ανάρτησης της απόφασης απευθείας ανάθεσης στη Διαύγεια.

Το προσωπικό του Τμήματος Προμηθειών (elke-proc@uniwa.gr) και του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης (elke-finance@uniwa.gr) του ΕΛΚΕ παραμένει στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Δρ Ιωάννα Γιαρένη

Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΜΟΔΥ

ΕΛΚΕ ΠΑΔΑ