ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΚΕ ΠαΔΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΚΕ ΠαΔΑ

Αγαπητά μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,

Στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Ερευνητικής Πολιτικής του, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου μας ενημερώνει τους συναδέλφους ότι έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία για τη χρηματοδότηση εκ μέρους του ΕΛΚΕ του κόστους των επιστημονικών δημοσιεύσεων των μελών του Πα.Δ.Α. σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η ενθάρρυνση της εξωστρέφειας και η ενίσχυση του ερευνητικού έργου των μελών του Πανεπιστημίου, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τον ετήσιο αριθμό των επιστημονικών δημοσιεύσεων και των ετερο-αναφορών. Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη. Αναλυτικές οδηγίες, όπως αυτές προέκυψαν κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΛΚΕ, παρατίθενται στην Ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ Πα.Δ.Α., ενώ το προσωπικό του ΕΛΚΕ είναι συνεχώς στη διάθεσή σας για την επίλυση τυχόν αποριών και την παροχή των απαραίτητων διευκρινήσεων.

Συνοπτικά ο ΕΛΚΕ Πα.Δ.Α. αναλαμβάνει την κάλυψη δαπανών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά των μελών ΔΕΠ, Υπηρετούντων Λεκτόρων, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Υποψηφίων Διδακτόρων, στο πλαίσιο υλοποίησης της ερευνητικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έως του ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά εργασία και ανά αιτούντα, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Η ερευνητική εργασία θα πρέπει να έχει γίνει οριστικά δεκτή από επιστημονικό περιοδικό (final acceptance letter),
  • Το επιστημονικό περιοδικό θα πρέπει να είναι καταχωρημένο (indexed) κατ’ ελάχιστον στο Google Scholar και κατά προτίμηση στο Scopus ή/και στο Web of Science,
  • Το επιστημονικό περιοδικό θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση ανοιχτής πρόσβασης (open access),
  • Το επιστημονικό περιοδικό θα πρέπει να είναι “peer reviewed” και να εκδίδεται συστηματικά,
  • Κατ’ ελάχιστον το 50% των συγγραφέων της υπό χρηματοδότηση ερευνητικής εργασίας θα πρέπει να είναι μέλη του εκπαιδευτικού ή ερευνητικού προσωπικού ή Υποψήφιοι Διδάκτορες του Πα.Δ.Α.

Επιπλέον, είναι αποδεκτή η από κοινού αίτηση περισσότερων δικαιούχων για χρηματοδότηση του ιδίου άρθρου, σε περίπτωση που είναι επιθυμητό να καλυφθεί μεγαλύτερο ποσόν (των 500 ευρώ) για τη δημοσίευση της ερευνητικής-επιστημονικής εργασίας.

Επίσης, κάθε μέλος του Πα.Δ.Α. μπορεί να υποβάλει προς έγκριση περισσότερες εργασίες ανά έτος, με τη διευκρίνιση ότι κατά την έγκριση χρηματοδότησης θα προηγούνται όσοι υποβάλλουν επιστημονική εργασία προς δημοσίευση για πρώτη φορά.

Τέλος, στις χρηματοδοτούμενες δημοσιεύσεις θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή χρηματοδότησης (δηλαδή εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής).

Οι αιτούντες τη χρηματοδότηση οφείλουν να υποβάλουν ορισμένα απαραίτητα έγγραφα και να ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ Πα.Δ.Α.

Ο/Οι χρηματοδοτούμενος(οι) υποχρεού(ν)ται εντός ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση του άρθρου να αποστείλει(ουν) στον ΕΛΚΕ Πα.Δ.Α. το δημοσιευμένο άρθρο, ώστε αυτό να καταχωρείται στο σχετικό αρχείο και να ανακοινώνεται προς δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ.

Δρ Ιωάννης Κ. Καλδέλλης

Καθηγητής, Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης Πα.Δ.Α.

 


Σχετικά έντυπα: