Διενέργεια πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Διενέργεια πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η επιλογή πρόσθετου επιστημονικού, διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού, ανεξαρτήτως του είδους της απασχόλησής του (σύμβαση έργου, υποτροφίας ή εργασίας) ή της αμοιβής που θα λάβει, πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τήρηση της αρχής της διαφάνειας και της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

 

Διαδικασία Ανάρτησης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

  1. Η/Ο ΕΥ επικοινωνεί με το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού για να παραλάβει το πρότυπο Σχέδιο Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Δ16α ή Δ16β ή Δ16γ).
  2. H/Ο ΕΥ του έργου συντάσσει το σχέδιο της Πρόσκλησης, με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου. Εάν στο έργο υπάρχει εγκεκριμένη ερευνητική ομάδα, τότε τα στοιχεία των προσκλήσεων πρέπει να συμβαδίζουν με βάση τις καταγεγραμμένες στο ΤΠΕ ανάγκες για απασχόληση προσωπικού.
  3. H/Ο ΕΥ αποστέλλει το σχέδιο της πρόσκλησης στο elke-hr@uniwa.gr. Η τελική μορφή της Πρόσκλησης που θα αναρτηθεί διαμορφώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Όταν απαιτείται, το σχέδιο της Πρόσκλησης αποστέλλεται και στο Τμήμα Διαχείρισης Έργων για έλεγχο.
  4. H/Ο ΕΥ αποστέλλει στο elke-hr@uniwa.gr το υπογεγραμμένο έντυπο Δ16 και το συμφωνηθέν Σχέδιο Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Ο πίνακας στο έντυπο Δ16 συμπληρώνεται μόνο αν δεν έχει οριστεί επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων ήδη στο έργο. Προσοχή Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης θα πρέπει να ορίζεται ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου.
  5. Τα έγγραφα εισάγονται προς εξέταση στην ημερήσια διάταξη της Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών.
  6. Μετά την έγκριση από την Επιτροπή και αφού υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών, η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αναρτάται στη Διαύγεια, στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ και όπου αλλού απαιτείται, με ελάχιστη προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων 10 ημερολογιακές ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης. Η ανάρτηση της Πρόσκλησης καθώς και το απόσπασμα της Επιτροπής Ερευνών με την οποία εγκρίθηκε η συγκεκριμένη Πρόσκληση γνωστοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην/στον ΕΥ του έργου.

 

Διαδικασία Επιλογής – Κατάθεση Πρακτικού Αξιολόγησης – Αποδοχή Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης

  1. Οι Ενδιαφερόμενες/οι υποβάλλουν πρόταση σε συμφωνία με τα αναγραφόμενα στην Πρόσκληση εντός του προκαθορισμένου από την πρόσκληση χρονικού περιθωρίου.
  2. Η/Ο ΕΥ ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την παραλαβή των φακέλων των υποψηφίων καθώς και για τα έντυπα που θα χρειαστεί να συμπληρωθούν, όπως το Πρακτικό Αξιολόγησης (Δ17) και την Ονομαστική Κατάσταση (Δ6 ή Δ7) μαζί με το Δ14.
  3. Η Επιτροπή Αξιολόγησης αξιολογεί τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί εγκαίρως και συντάσσει Πρακτικό Αξιολόγησης (το οποίο πριν υπογραφεί θα πρέπει να ελέγχεται από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού για τυχόν διορθώσεις), με το οποίο εισηγείται τις προτάσεις της στην Επιτροπή Ερευνών και το οποίο υπογράφεται από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης. Εφόσον δεν υπάρχουν συνυποψήφιοι υποβάλλεται και η Ονομαστική Κατάσταση (Δ6 ή Δ7) μαζί με το Δ14 (τα οποία ελέγχονται από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Έργων).
  4. Η/Ο ΕΥ καταθέτει πρακτικό αξιολόγησης των προτάσεων το οποίο μετά την πρωτοκόλλησή του, εντάσσεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών.
  5. Εφόσον η Επιτροπή εγκρίνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, συντάσσεται η «Απόφαση αποδοχής αποτελεσμάτων αξιολόγησης προτάσεων για σύναψη συμβάσεων ανάθεσης έργου», ή «Απόφαση αποδοχής αποτελεσμάτων αξιολόγησης προτάσεων για υποτροφία» αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ. Κατόπιν γνωστοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ΕΥ.
  6. Μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν συνυποψήφιοι τότε αναρτάται προσωρινός πίνακας κατάταξης και μετά το πέρας από την ανάρτηση στη Διαύγεια των 5 ημερών για ενστάσεις, εντάσσεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών η Ονομαστική Κατάσταση (Δ6 ή Δ7) μαζί με το Δ14, για οριστική κατακύρωση.

 

Όλα τα έντυπα βρίσκονται στην σελίδα του ΕΛΚΕ, στη διαδρομή /Διαχείριση Έργων/Έντυπα-Αιτήσεις/Απασχόληση Προσωπικού Έργων (Προσκλήσεις, Αναθέσεις, Συμβάσεις)